TIC, INFORMATICA, TEHNOLOGIE

TIC, INFORMATICA, TEHNOLOGIE

de către Theodora Vild-
Număr de răspunsuri: 0

Code.org permite învățarea programării prin joc încă de la vârsta de 4 ani. Iată cum arată o primă lecție > https://studio.code.org/s/course1 pentru preșcolari sau școlari mici. Sau pe cicluri școlare > https://studio.code.org/courses. Când vă faceți un cont, selectați limba română.

 

Blockly este o platformă excelentă pentru învățarea mai multor limbaje de programare (JavaScript, Python, PHP), pentru dezvoltarea gândirii computaționale și algoritmice. Se poate accesa aici > https://developers.google.com/blockly/.

 

Pencil Code Gym > https://gym.pencilcode.net/ permite cobinarea artelor cu programarea (muzică și programare, desen și programare, imaginație și programare).

 

Scratch Junior > http://scratchjr.org/ și Scratch > https://scratch.mit.edu/ programare, gândire computațională / algoritmică, crearea de povesti, jocuri, animatii

 

CS First > https://csfirst.withgoogle.com/c/cs-first/en/curriculum.html conține exemple de curriculum-uri transdisciplinare (combină de pildă informatica, povestirea, muzica, etc.). Un exemplu https://csfirst.withgoogle.com/c/cs-first/en/storytelling/overview.html.

 

Grasshopper este o aplicație pe telefon, pentru învățarea bazelor limbajului de programare, JavaScript > https://play.google.com/store/apps/details?id=com.area120.grasshopper&hl=en.

 

MIT App Inventor este o aplicație cu ajutorul căreia elevii pot crea o aplicație pentru telefonul mobil. Poate fi accesată aici > http://appinventor.mit.edu/.

 

Creați animații folosind Powtoon > https://tinyurl.com/y9d6vofv. VEZI TUTORIALE: https://tinyurl.com/v27gka8.